12.4.07

dialogos.pasok.gr Παπαϊωάννου

O κ.Παπαιωάννου είπε στο dialogos.pasok.gr "

Ανοίγει παρένθεση..

Η ΕΕ των τραπεζιτών έχει καταντήσει να αγοράζει πετρέλαιο σε όποια τιμή καθορίζουν τυχαίοι τύποι όπως ο Αχματινετζάπ και οι χρηματιστές του Λονδίνου. Καθώς και άλλοι που βρίσκονται σε κέντρα η παράκεντρα εξουσίας ανά την υφήλιο. Η ΕΕ που είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές πετρελαίου και γενικά ενέργειας στον κόσμο.
Την ίδια στιγμή και ο μέσος Έλληνας έμπορος γνωρίζει ότι μπορεί να πετύχεις καλύτερες τιμές αγοράς των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί, αν η κατανάλωση του αυξηθεί.

Παρατήρησα λοιπον, ότι κάθε φορά που γίνεται κάτι στην Μέση Ανατολή αρχίζει ένα μπαράζ στοχευμένων δηλώσεων από κάθε πλευρά που στόχο έχει την άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Ενώ όταν δεν γίνεται τίποτα στην Μέση Ανατολή, τότε κάποιοι τυφώνες ένα γύρω ή κάποιες απεργίες σε εταιρίες πετρελαιοειδών, αναλαμβάνουν να κάνουν την… δουλειά.

Και ερωτώ…
Ποιος επέτρεψε να παίζεται το πετρέλαιο στα χρηματιστήρια με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και να γίνονται συνεχώς αγοραπωλησίες στην πλάτη του τελικού καταναλωτή .
Είμαι ο μόνος που αντιλαμβάνομαι την αγορά ενεργείας-πετρελαίου ως είδος πρώτης ανάγκης όπως το νερό. «Παίζεται» το νερό στα χρηματιστήρια;"

κ.Παπαιωάννου ή η βάρκα είναι στραβή ή στραβά αρμενίζετε! Τα χρηματιστήρια υπάρχουν εδώ και κάτι αιώνες όπου διαπραγματεύεται η τιμή του πετρελαίου. Εσείς τόσα χρόνια Υπουργός τώρα το καταλάβατε? Τόσα χρόνια στην εξουσία τι κάνατε? Σταματήστε αυτό το παραμύθι γιατί ο κόσμος σας έχει βαρεθεί και δεν αντέχει άλλο την μπουρδολογία σας!


Βαγγέλης Μ.

No comments: