3.4.07

"Ανοιχτές Προτάσεις"

Παρατηρώντας κάποιος το σημερινό πολιτικό σύστημα παρατηρεί την μη ύπαρξη ξεκάθαρων θέσεων από τους σημερινούς πολιτικούς εκτός από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν είναι δυνατόν οι μοναδικές αρμοδιότητες των πολιτικών να είναι, να εμφανίζονται στα "παράθυρα" και να τσακώνονται για ανόητα πράγματα όταν υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα όπως ανεργία, οικονομία και παιδεία.
Και πριν με προλαβετε για την παιδεία ξέρετε και ξέρω οτι μόνο για την παιδεία δεν συζητάνε. Για τα αυτονόητα πράγματα συζητάνε και με αυτά, άκρη δεν βγάζει κανένας. Έχουμε και τους γνωστούς αγωνιστές που έχουν γνώμη για τους πάντες και τα πάντα όπως ο κ.Λαζόπουλος, ο οποίος το μεσημέρι πίνει το κεφαδάκι του στο Κολωνάκι και το απόγευμα βγαίνει στις διαδηλώσεις. Ωραίος Αριστερός!
Επιτρέπεται τόσοι πολιτικοί να μην έχουν ανοιχτό διάλογο στο internet μέσω των σελίδων τους με τον κόσμο και να μην ζητάνε οι ίδιοι νέες ιδέες ή να μην ακούνε τα προβλήματα του κόσμου?
Τι τον ενδιαφέρει τον κόσμο? Ποιος έκανε την "κομπίνα" με τα ασφαλιστικά? Όχι βέβαια. Ποιο πολύ τον ενδιάφερει να βρούνε μια δουλειά να σταματήσει η αισχροκέρδια από ορισμένες εταιρίες και να έχει γενικότερα ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης. Και όμως βλέπουμε σε καθημερινή βάση να ασχολούνται με πράγματα άκυρα τελείως.
Οι ανοιχτές ιδέες και τα ανοιχτά μυαλά μονάχα μπορούν να φέρουν ποιότητα και αλλαγές στην ζωή μας.
Αλήθεια πόσοι για παράδειγμα πολιτικοί έχουν μιλήσει για τον τρόπο εισαγωγής και χρηματοδότησης των πανεπιστημίων? Επιτρέπεται στα πανεπιστήμια να εισάγωνται οι φοιτητές βάση προσφοράς και ζήτησης της βαθμολογίας? Αυτό ούτε οι Αμερικάνοι, οι άρχοντες του καπιταλισμού δεν το έχουν κάνει. To Harvard με 3.8 GPA (στα 4 είναι) σε δέχονται κάθε χρόνια. Όχι φέτος θέλουν να μπουν 3000 "ρίχτο μωρέ λιγάκι" του χρόνου 134000 "καλά είναι, ανέβασε το...". Αυτές οι αθλιότητες και το παιχνίδι εις βάρος των φοιτητών μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό. Και κανένας βέβαια δεν παίρνει- αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Όλοι τα έκαναν τέλεια! ΌΛΟΙ! Και το ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά και η Ν.Δ. Και φυσικά η αριστέρα που υποτίθεται οτι είναι γεμάτη νέες ιδέες, δεν καταδέχεται να αλλάξει τίποτα! Όλα τα βρίσκει τέλεια. Όταν οι ίδιοι στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό (και κατα την γνώμη μου καλά κάνουν αφού μπορούν) πως μπορούν και λένε για δίκαιο εκπαιδευτικό σύστημα και διάφορες άλλες τρίχες κατσαρές? Για τους ψήφουυς...
Και έχουμε νέους με όνειρα, να γκρεμίζοντε από την σαπίλα του συστήματος και του status quo για το περιβόητο πολιτικό κόστος.
Ε ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!

1 comment:

ianos said...

Φίλε μου,το τελευταίο που θα βάλουνε στο παιχνίδι είναι το ίντερνετ,για τον απλούστατο λόγο ότι η επαφή είναι άμεση,

και πολύ γρήγορα θα αναγκαζόταν να μπουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας,πράγμα που θα τους έκοβε τα χέρια(τα μακριά)