27.3.07

Τα ομόλογα μου..μέσα

Γίνεται συζήτηση για το περιβόητο ομόλογο. Για τι πράγμα όμως? Για να δούμε ποιος τα έφαγε, ποιος φταίει? Σίγουρα υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης το οποίο προκαλεί το κοινό αίσθημα. Το οτι πολλοί συνάνθρωποι μας παλεύουν για 800 ευρώ τον μήνα ενώ άλλοι παίζουν με εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια αν ρωτήσουμε τον απλό πολίτη να μας πει τι έχει καταλάβει απο όλα αυτά που έχουν δείξει τα ΜΜΕ πιστεύω πως δεν θα ξέρει τι να μας πει. Γιατί όμως? Γιατι προφανέστατα τα ΜΜΕ ακολουθούν την στρατηγική "ΣΚΑΝΔΑΛΟ να'ναι κ'οτι να'ναι".
Γιατί όμως είναι έτσι? Ποιοι θέλουν και ποιους συμφέρει η συγκεκριμένη κατάσταση? Δεν μπορεί κανείς να βάλει άκρη. Μάλλον ίντριγκα θέλουν να δημιουργήσουν με το προφανές.
Να χτυπήσουν την εξουσία.(αυτοί το λένε ποιο ωραία...να την ελεγχουν.) Μπορεί όμως ο δημοσιογράφος να ελέγχει την εξουσία και αυτός να μένει στο απυρόβλητο. Αρκετοί παρουσιαστές των ειδήσεων (των 8:30..ο Θεός να τις πει ειδήσεις..4 θέματα λένε και κάνουν την τρίχα-τριχιά)κάνουν οτι τους καπνίσει και νομίζουν οτι αυτοί μπορούν να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα αλλά δεν γίνεται να τους κρίνει-να πει την γνώμη του έστω βρε αδερφέ!
Μόνο στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι έχουν άποψη για την αστυνομία, την οικονομία, τους πολιτικούς, ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ κτλπ
Μάλλον πολλοί από αυτούς δεν λένε να ξεφύγουν από την παλιά τους ιδιότητα ως μέλη αριστερών οργανώσεων (και καλά έκαναν οι άνθρωποι) απλά τώρα έχουν ξεπεραστεί αυτές οι ιδεολογίες. Και η ανθρωπότητα για αυτό που ανέκαθεν φημίζεται είναι οτι εξελίσεται.
Μάλλον αυτοί δεν λένε να το καταλάβουν με τίποτα!

No comments: